Creatieve projecten

Geplaatst op 02/04/2015 in Webdevelopment door Kenneth

LESSROOSTER

Al sinds onze studies zijn we dagdagelijks bezig met de nieuwste trend op hard- en softwaregebied. Lessrooster was het eerste grote project dat we (Kenneth Geenen en mijn collega Bram Van Leeuwen) inleverden als eindwerk Interactive Multimedia Design in Mechelen. Een mobiele website en Android app die we hadden gekoppeld aan een eigen webservice om de lessenroosters van de toenmalige Lessius hogeschool op te halen. Met de medewerking van de database beheerders konden we de webservice koppelen op de LIVE-databank van de hogeschool. Al snel gebruikten enkele honderden studenten onze handige app.

 

WOELEWOLD

Glenn studeerde Digital Art & Entertainment in Kortrijk en was van bij de start gefascineerd door gamedevelopment. Eén van zijn eerste schoolprojecten was het spel "WoeleWold" dat hij met enkele collega's van scratch ontwikkelde. Zowel de 3D Art als de Physics waren 5 jaar geleden al verbluffend te noemen.

 

GEENENTIJD

Ondertussen zijn we als zelfstandige developers gestart met de tijdregistratie van wieler- en loopwedstrijden. Sportstiming is een zeer technische opdracht die werkt op basis van de laatste RFID-technologie. De sporter krijgt een unieke chip die herkend wordt aan de aankomst om een preciese tijd en uitslagenverwerking te garanderen. Wij werken met een eigen ontwikkeld tijdregistratiesysteem speciaal geoptimaliseerd voor sportevenementen. De hardware werd vakkundig uitgekozen en de software werd in eigen huis ontwikkeld.

De ontwikkeling van enkele creatieve modules zal een nog grotere beleving geven aan de sporter. Op de persoonlijke uitslagenpagina zullen ook de you-tube beelden van de doorkomsten getoond worden en zullen zijn/haar statistieken van de wedstrijd geshared kunnen worden via facebook en twitter.

 

PRO-MOTIONS

Pro-motions.be is het allernieuwste kindje van de familie. Op basis van bewegingstechnologie hebben we nieuwe interfaces ontwikkeld die gebruikt kunnen worden voor medische toepassingen, in etalages of kinderspeelhoekjes van winkels en talloze andere toepassingen. De Motion tracking werkt op basis van Microsoft's Kinect v2 technologie en werd in een eigen cloud-toepassing gegoten om real-time alle schermen van bijvoorbeeld een winkelketen aan te sturen. Alvast een klein voorproefje van onze kinderspeelhoek: Pro-Motions